November 1, 2012

Bu İsrafla Bu Cemiyet Zor Yaşar

   Bugün işim gereği Amasya valiliğinde idim. Dışarıdan binayı süzerken içeriden gelen bir üst görevliyi resmi bir araba aldı. Daha sonra aynı şekilde bir kişi daha alındı. Diğer tarafta hazırda 4-5 otomobil park da bekliyordu. Bunlar Valinin arabasının dışındaki arabalar. Ve biliyorsunuz her araç için bir şoför, yakıt ve diğer giderler.
   Asgari ücetin 700 küsür TL olduğu bir ülkede bu israf yürekleri sızlatmalı. Bu israfın içinde bulunanlar halka hizmet edemezler. Diğer taraftan artan vergiler, zamlar, harçlar... Liste uzayıp gidiyor. Bir yandan özel arabalara binilirken, diğer taraftan israfın ağır faturası da halkın sırtına binmektedir. Biraz İNSAF...

2 comments:

  1. Israfın her türlüsüne karşıyım. En kralıda amerikada yapılıyor herhalde. Çöpe giden tonla yemek, diğer tarafta aç insanlar.

    ReplyDelete
  2. Cok normal hocam. devletin basindakilerin dini imani para. Gozboyamak icin bazi kanunlar cikarip saf halki susturuyorlar. Fakirsen senin sucun diyen bir zihniyeti Turk hukumeti icat etmedi. dunyanin en kapitalist ulkesi Amerika'dakiler yilladan beri suregelen soylevidir bu. Bizimkiler buna "bali yiyen parmagini yalar" diye yeni bir kendini hakli gosterme cumlesi eklediler. Yani o kadar zenginligin icinde olunca haram maram kalmiyor, normal oluyor calmak. Luxe, havaya duskun bu mantalite bakalim nereye kadar devam edecek.

    ReplyDelete