December 31, 2012

Joomla!

 
 Günümüzde websitesi olmayan bir işletme nerede ise yok. Bu aynı zamanda bilişim piyasasını hareketlendirmekte ve yeni çözüm arayışlarını beraberinde getirmektedir. Web denince aklımıza html gelir. Ancak html ile oluşturduğunuz sayfaları güncellemeniz zaman almaktadır. Bunun yanı sıra güncellemeyi yapacak kişinin html etiketlerini bilmesi gerekmektedir. Bu da doğal olarak işimizi zorlaştırmakta ve teknolojinin herkes tarafından kullanılmasını zorlaştırmaktadır.
   Daha kolay ve güncel siteler oluşturmak için CMS denilen içerik yönetim sistemleri kullanılır. Tıpkı bir ofis programını kullanıyor gibi sadece arayüzü kullanarak güncel ve hızlı siteler oluşturabilirsiniz.
   Joomla'da bu sistemlerden biridir. Paket halinde gelen bu sistem PHP ve MySql içerir. Sadece arayüzü kullanarak siteler oluşturulur ve arka planda kod kısmı sizin için inşa edilir. Eğer açık koda merakınız varsa Joomla tam size göre.
   joomla.org Joomla'nın resmi sitesidir. Tüm gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz. Aynı zamanda Türkçe kaynak olarak buradan dersleri izleyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment